ВАКС вдруге зменшив заставу ексголові Верховного суду Князєву

ВАКС вдруге зменшив заставу ексголові Верховного суду Князєву

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва. Втім, вже вдруге зменшив розмір застави – до 55 мільйона гривень.

Про це йдеться в резолютивній частині ухвали.

Тепер запобіжний захід для Всеволода Князєва складає 55 млн гривень замість 75 млн.

"Клопотання захисника підозрюваного (Всеволода Князєва – ред.) про зміну запобіжного заходу задовольнити частково. Зменшити розмір застави, визначений підозрюваному ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 липня 2023 року, як альтернативний запобіжний захід з 75 000 000 гривень до 55 000 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Повний текст ухвали буде оголошений ввечері 5 вересня.

Нагадаємо, 15 травня САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді. Голову суду Всеволода Князєва викрили на хабарі у 2,7 млн доларів. Після цього на пленуму Верховного суду підтримали дострокове припинення повноважень Князєва.

26 травня Верховний суд України отримав нового голову. Ним став очільник Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко. Його кандидатуру підтримали 108 зі 148 суддів. Станіслав Кравченко очолюватиме Верховний Суд України наступні чотири роки.

31 травня Затриманому на хабарі екс-голові Верховного суду Князєву майже вдвічі зменшили заставу. Адвокати заявили, що Князєв не може сплатити заставу у розмірі 107 мільйонів гривень. Після цього суд зменшив розмір застави до 75 мільйонів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Юсов пояснив вчинок російського пілота, який перегнав Мі-8 в Україну.

Головне