ВАКС продовжив арешт судді Верховного суду Князєва

ВАКС продовжив арешт судді Верховного суду Князєва

Вищий антикорупційний суд продовжив строк тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Про це повідомляє пресслужба суду. 

"У середу, 6 вересня, слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ та продовжив колишньому голові Верховного Суду строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у межах строку досудового розслідування, тобто — до 16 жовтня 2023 року", — йдеться у повідомленні.

Як альтернатива цьому запобіжному заходу для підозрюваного залишається можливість внесення грошової застави у розмірі 55 000 000 грн. У разі внесення застави Князєва звільнять з-під варти.

Нагадаємо, 15 травня САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді. Голову суду Всеволода Князєва викрили на хабарі у 2,7 млн доларів. Після цього на пленуму Верховного суду підтримали дострокове припинення повноважень Князєва.

26 травня Верховний суд України отримав нового голову. Ним став очільник Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко. Його кандидатуру підтримали 108 зі 148 суддів. Станіслав Кравченко очолюватиме Верховний Суд України наступні чотири роки.

31 травня Затриманому на хабарі екс-голові Верховного суду Князєву майже вдвічі зменшили заставу. Адвокати заявили, що Князєв не може сплатити заставу у розмірі 107 мільйонів гривень. Після цього суд зменшив розмір застави до 75 мільйонів.

5 вересня ВАКС вдруге зменшив заставу ексголові Верховного суду Князєву.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни проводять повну мобілізацію на окупованих територіях.

Головне