​ВАКС оголосив депутата Київради Трубіцина в міжнародний розшук

​ВАКС оголосив депутата Київради Трубіцина в міжнародний розшук

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у міжнародний розшук депутата Київради Владислава Трубіцина, який у травні покинув територію України.

Про це повідомив Центр протидії корупції та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). Як зазначається, рішення про оголошення в міжнародний розшук ухвалили судді Ігор Строгий, Олена Танасевич та Катерина Сікора.

Депутат Трубіцин тричі не з'являвся на судові засідання у ВАКС, хоча попереджався про них належним чином. Прокуратура встановила, що 13 травня Трубіцин виїхав з України через пункт перетину "Рава Руська" за закордонним паспортом.

"Випустили його на основі листа ГУР. Згодом стало відомо, що до ГУР з проханням відпустити Трубіцина звернулись ССО. На підставі цього листа Трубіцин уже виїжджав за межі України. Було це ще 21 січня, однак на початку лютого він повернувся. Проте цього разу вчинив інакше", - йдеться в повідомленні.

Депутат не інформував суд про причини своєї неявки. При цьому таку можливість він мав, оскільки 17 травня надіслав лист до Київради і просив перенести засідання робочої групи у зв'язку з нібито погіршенням стану здоров'я.

Суд зупинив судове провадження щодо Трубіцина.

"5 червня 2023 року колегія суддів АКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди", - розповіли в САП.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова. Він ухиляється від судових засідань за його обвинуваченням у недостовірному декларуванні.

Головне