ВАКС обрав запобіжний захід директору "Львівського арсеналу" Збітнєву

ВАКС обрав запобіжний захід директору

Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до директора “Львівського арсеналу” Юрія Збітнєва.

Про це повідомила пресслужба ВАКС у Telegram.

До нього також застосовано обмеження, які включають заборону покидати визначене місце проживання з з 12 години дня до 8 години ранку, необхідність здати закордонні паспорти, утримання від спілкування з певними особами за визначенням слідства та носіння електронного браслета.

Прокурор Офісу генпрокурора просив встановити вартість застави у сумі понад 268 мільйонів гривень.

Відповідно до версії слідства, Юрій Збітнєв відповідав за укладення контракту з словацьким посередником, компанією Sevotech, підписання контракту з Міноборони на 100 тисяч мін та інші дії, пов'язані з цією схемою.

Що відомо про оборудку?

27 січня в Україні виявили ще один випадок втрати коштів держбюджету під час закупівлі боєприпасів для армії. Спільна діяльність СБУ та Міноборони виявила спробу викрадення майже 1,5 млрд гривень під час закупівлі 100 000 боєприпасів фірмою "Львівський арсенал".

Частина грошей була перерахована керівництвом компанії на рахунок закордонного постачальника, який мав поставити замовлені боєприпаси в Україну. Однак ця компанія не виконала угоду та не надіслала жодного артснаряду, а отримані кошти вивела у тінь, переведучи їх на рахунки іншої афілійованої структури на Балканах.

Решта переказаних Міноборони коштів залишилась на рахунках "Львівського арсеналу" в одному з київських банків.

Попередньо фігурант справи зазначив, що свідомо оплатив лише 35% передоплати контрагентам, "з метою збереження коштів". Він також стверджує, що не мав інформації про можливі російські зв'язки партнерів з Хорватії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, за добу на фронті відбулися 105 бойових зіткнень.

Головне