"Вагнерівці" влаштували сутички з прикордонниками в Білорусі, - ЦНС

Найманці "Вагнера", яких вже перекинули на територію Республіки Білорусь, не знайшли спільної мови з місцевими прикордонниками. Сутичка між ними завершилася відкриттям вогню, інформує Центр національного спротиву.

"В Гомельській області (Білорусь) відбулася перестрілка між місцевими прикордонниками та терористами з ПВК "Вагнера", депортованими з рф", - вказано у повідомленні.

В організації розповіли, що сутичка між "вагнерівцями" та представниками прикордонної служби сталась 19 липня, під час проведення найманцями розвідувальних дій поблизу села Дятлик, яке знаходиться поблизу спільною з Україною ділянки кордону.

"У ході цих дій сталася сутичка між найманцями та прикордонниками РБ, останні відійшли і не заважали роботі вагнерівців", - пише ЦНС.

В організації підтверджують, що нині "вагнерівці" проводять спільні з особовим складом ЗС Білорусі навчання. Завдяки цьому "армія Білорусі переймає досвід терористів та вбивць".

Як відомо, 20 липня білоруське оборонне відомство оголосило про старт спільного тренування підрозділів сил спецоперацій Збройних сил РБ та найманців ПВК ""Вагнер".

У Польщі на цю подію відреагували. Міністр оборони країни Маріуш Блащак заявив, що Варшава не виключає провокацій з боку росії під час анонсованих спільних навчань "вагнерівців" та білоруської армії. Зважаючи на ситуації Польща вирішила посилити свій кордон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міноборони України заявили, що з 21 липня вважатимуть будь-які судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів росії як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення з усіма відповідними ризиками. Те саме стосується суден, що прямують до окупованих українських портів.

Головне