В Україні вперше вручили медаль "Лицарський хрест"

В Україні вперше вручили медаль

В Україні вперше вручили медаль "Лицарський хрест". Нею нагороджують військовослужбовців Збройних сил, які проявили виняткову хоробрість в умовах з ризиком для життя.

Про це повідомили Military Media Center у Telegram-каналі. Як зазначається, відомча нагорода встановлена наказом Міністерства оборони України № 392 від 21 листопада 2022 року.

Нагорода вручається:

  • під час ведення бойових дій проти ворога України;
  • в антитерористичних заходах;
  • в операціях з підтримання миру і безпеки під час проходження служби у складі українських національних контингентів.

Нагадаємо, в Україні з’явилася нова відзнака для військовослужбовців Повітряних сил Збройних сил України. Нею нагороджуватимуть, зокрема, військових льотчиків та зенітників. Як зазначається, “Хрест Повітряних Сил” – нова відзнака для захисників Українського неба.

“Зенітно-ракетні, радіотехнічні війська та авіація – це ангели-охоронці нашого неба. Це сили, внесок яких в перемогу визначається тисячам збитих ракет, дронів та знищених окупантів”, – йдеться в повідомленні.

При цьому у разі повторного нагородження вручається металеве зображення ромбічного знака “Зоря” жовтого металу. Воно розміщується на стрічці медалі. Крім того, загальна кількість нагороджень не має перевищувати трьох разів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський нагородив міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня. Президент України наголосив, що вручив Ландсбергісу орден за особливі заслуги. Разом з тим Володимир Зеленський наголосив, що Україна завжди рада бачити представників Литви.

Головне