В Україні без світла сьогодні перебуває близько 500 населених пунктів

В Україні без світла сьогодні перебуває близько 500 населених пунктів

Майже півтисячі міст, селищ та сіл в Україні знеструмлені через негоду та обстріли. Відповідні дані станом на 12:00 2 вересня наводить "Укренерго".

"Через негоду знеструмлено близько 84 населених пунктів на Полтавщині, Київщині, Чернігівщині та на Одещині. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населений пункт", - вказано у повідомленні.

У компанії заявили про завдання російським військом нових ушкоджень електромережам у Донецькій, Харківській та Сумській областях.

В Міненерго уточнили, що окупанти пошкодити одну з ліній електропередач 110 кВ, в результаті чого без світла залишились практично 10 000 споживачів. Ремонті роботи фахівці зможуть розпочати як тільки дозолить безпекова ситуація і припиняться бойові дії. Так само на дозвіл від військових чекають енергетики на Донеччині. Там напередодні, 1 вересня, ворог пошкодив дві повітряні лінії 330 кВ.

У відомстві прозвітували про заживлення ще 140 споживачів у Херсоні, які були без світла після російського теракту на Каховській ГЕС. У місті досі знеструмленими залишаються близько 9600 споживачів, на заваді роботі енергетиків стоять регулярні російські обстріли.

Як писав "Ми-Україна" раніше, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван у п’ятницю, 1 вересня, провів зустріч з делегацією, з складалась з керівників українських антикорупційних інституцій. На ній були присутні директор НАБУ України Семен Кривонос, Спеціальний антикорупційний прокурор Олександр Клименко та голова ВАКС Віра Михайленко.

Головне