В Україні працюють над створенням Єдиного порталу для усиновлювачів "Діти"

В Україні працюють над створенням Єдиного порталу для усиновлювачів

В Україні працюють над створенням оновленого Єдиного порталу для усиновлювачів "Діти" для допомоги кандидатам на усиновлення.

Про це розповіла керівниця координаційного центру розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова в інтерв'ю Марії Скибі на "Ми-Україна" 

За її словами, наразі в державі є система, якою користується Служба у справах дітей, де є інформація про кожну дитину. Коли з'являється інформація про кандидатів на усиновлення певної дитини абощо, то співробітники Служби бачать це у цифровому вигляді. Проте тепер цю систему збираються трансформувати разом з Міністерством соціальної політики та Міністерством цифрової інформації.

"Ця система передбачає великий Єдиний державний портал, де буде вся інформація для усиновлювачів щодо того, як усиновити дитину, який шлях кандидата, що необхідно, як взагалі ці рішення приймаються так само, як й інші форми сімейного виховання. Це про прийомні сім'ї про дитячі будинки сімейного тип та навіть що таке патронат як послуга. Насправді у нас дуже мало про це говорять і батьки навіть не знають про такі можливості та яким чином можна допомогти дитині, ", - розповіла Тулякова в інтерв'ю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні дуже багато так званих "невидимих" дітей, які очікують на вирішення їхньої долі, розповіла керівниця координаційного центру розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова. Такі діти зазвичай довго очікують або на возз’єднання з родинами, або на позбавлення їхніх батьків прав на виховання.

Головне