В Україні хочуть суттєво підвищити штрафи для водіїв

В Україні хочуть суттєво підвищити штрафи для водіїв

В Україні можуть збільшити штраф для водіїв, які не пропускають транспортні засоби зі спецсигналами. Про це розповіла журналістка Олена Чернякова в програмі "На часі".

В уряді зареєстрували законопроєкт №11111, який пропонує значно збільшити відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Внесений законопроєкт передбачає збільшення фінансового покарання, якщо водій не надав дорогу спецавтомобілям - "швидкій", поліції чи рятувальникам.

Таке ж покарання передбачено за ненадання переваги маршрутним транспортним засобам, зокрема транспортним засобам, що задіянні для перевезення груп дітей, у тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху.

Сьогодні штраф складає 680 гривень. Збільшити його хочуть до від 17000 до 20500 гривень, або ж взагалі позбавляти прав на термін до одного року.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення, Служба безпеки України  посилила напрям контррозвідки, щоб "переграти" російські спецслужби. Про це повідомив голова відомства Василь Малюк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці та військові частини мають змогу отримати дозвіл на провадження медичної практики через "Дію". Про це повідомило оборонне відомство.

Головне