В Угорщині заявили, що "не відправлятимуть на смерть" українських чоловіків

В Угорщині заявили, що

Угорщина не видаватиме українській стороні чоловіків-біженців призовного віку. Про це заявив віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн, повідомляє atv.hu.

За словами угорського політика, усі українські чоловіки, які знаходяться в Угорщині, перебувають у "цілковитій безпеці та отримують всю допомогу".

"Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, за словами українців, військовозобов’язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть", - наголосив Шем’єн.

Водночас він додав, що дане рішення Будапешта є гуманітарним та юридичним жестом, адже ніхто, чиє життя буде під загрозою, не підлягає екстрадиції.

"Українці хочуть їхньої передачі, щоб їх відправили на війну, на фронт, де гинуть люди. Тож ті, хто втік до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видамо", - заявив віцепрем’єр Угорщини.

Як повідомляли "Ми-Україна", слідчі ДБР завершили розслідування справи стосовно ухилення від військової служби трьома депутатами міської ради Києва. Ще одним фігурантом є помічник одного з народних обранців, що працює у Київраді. 

Головне