В США внаслідок зіткнення з судном загинув рідкісний кит

В США внаслідок зіткнення з судном загинув рідкісний кит

У Сполучених Штатах виявили загиблого рідкісного північного кита, життя якого обірвалось, скоріше за все, внаслідок зіткнення з кораблем. Як пише CNN, тушу ссавця 30 березня було виявлено біля узбережжя Вірджинії.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) дійшло висновку, що загибла тварина - це самка, яка торік взимку народила своє шосте дитинча. Вчені не сподіваються, що малюк " виживе без захисту та вигодовування з боку матері".

Загиблий кит належить до рідкісного виду, який на сьогодні перебуває на межі зникнення. В цілому їх зараз нараховується менш як 360 представників. 

Розтин загиблого кита показав, що тварина зазнала "катастрофічних травм з вивихом хребта кита і переломами всіх хребців в нижній частині спини", що свідчить про отримання нею "удару судна перед смертю". 

Науковці б'ють на сполох через збільшення випадків смертності серед горбатих китів на східному узбережжі США, яке спостерігається з 2016 року. За цей проміжок часу зафіксовано більш як 200 китів, 40% з яких пішли з життя через зіткнення з суднами або втрапляння у сітки. 

"NOAA продовжує закликати моряків, які працюють уздовж Східного узбережжя США, знизити швидкість судна, зберігати пильність і повідомляти про будь-які випадки виявлення правих китів, а також про будь-які мертві, поранені кити або кити, що заплуталися", — пишуть експерти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, влада Ботсвани заявила, що відправить Німеччині "подарунок" у вигляді 20 000 слонів та не потерпить відмову від нього. Таким чином лідер країни Мокветсі Масісі відреагував на ініціативу ФРН запровадити обмеження на імпорт мисливських трофеїв.

 
 

 

 

Головне