В росії прорвало ще одну дамбу: все, що відомо зараз (відео)

В росії прорвало ще одну дамбу: все, що відомо зараз (відео)

У російській Республіці Карелія сталася надзвичайна подія на Біломорсько-Балтійському каналі. Між 10-м та 11-м шлюзами розмило тимчасову перемичку, встановлену на час реконструкції, повідомляють росЗМІ.

Цей канал поєднує Біле море з Онезьким озером. 

Голова регіону Артур Парфенчиков повідомив про інцидент, зазначивши, що в напрямку руху скиду води знаходиться дачний кооператив "Балтійський". Потік зносить будинки, що стоять на дорозі. 
 
Ситуація швидко набула критичного характеру. За даними МНС рф, шість людей зникли безвісти після розмиву перемички, а троє отримали поранення. У зв'язку з цим у Сегезькому окрузі було введено режим надзвичайної ситуації.

Рятувальні служби негайно розпочали пошукові операції. Пізніше рятувальники повідомило про виявлення двох із шести зниклих осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 липня на Кіалімському водосховищі за 10 км від міста Карабаш у Челябінській області рф через сильні опади прорвало дамбу. У МНС рф підтвердили, що внаслідок рясних опадів та збільшення припливу води до водойми стався змив греблі завдовжки 100 метрів. 27 липня ситуація погіршилась, вода продовжила поступове наближення до Челябінська, затоплюючи все нові населені пункти в регіоні. Особливо складна ситуація склалася в селищі Міхірі Увельського району. Через руйнування мосту через річку Сухариш жителі селища опинилися фактично відрізаними від зовнішнього світу.

 

 

 

Головне