В окупованому Бердянську 24/7 працює крематорій, містяни скаржаться на сморід

В окупованому Бердянську 24/7 працює крематорій, містяни скаржаться на сморід

На поки що окупованих територіях крематорії працюють цілодобово, росіяни позбавляються від своїх втрат в особовому складі. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Про кількість втрат ворога можна судити через те, що їхні крематорії розпочали працювати цілодобово. Так, наприклад у Бердянську раніше крематорій було розташовано на території порту, тепер вони його перевезли на північ міста, в району аеропорту. І там він працює цілодобово, постійно стоїть сморід. Саме через сморід росіяни і перевезли його з порту, який розташовано в центрі міста на північ", - зазначив мер окупованого міста.

Також він розповів і про нестачу лікарень для поранених окупантів. До медичних закладів їх звозять УРАЛами і вже на вулиці біля входу "відсортовують" кого ще можна спробувати врятувати в реанімації, а кого - вже ні.

Нагадаємо, про переведення одного з мобільних крематоріїв росіян в Мелітополі в цілодобовий режим роботу минулого тижня повідомляв Генштаб ЗСУ. При цьому перевезення тіл вбитих солдатів здійснюється бортовими вантажівками. Місцеві скаржаться на постійний трупний сморід у місті, особливо вночі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, чи можливе оточення Бахмута найближчим часом.

Головне