В окупованій Авдіївці лишилося 700 людей, більшість вже розчарувалися в "руському мирі", - Барабаш

В окупованій Авдіївці лишилося 700 людей, більшість вже розчарувалися в

Керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що більшість жителів міста, які очікували прибуття російських військ у місто, вже відчули зневагу. Зараз там залишилось приблизно 700 осіб.

Про це він розповів в ефірі телеканалу Еспресо.

За словами Віталія Барабаша, в місті тривають постійні перевірки та минула ейфорія у людей, які чекали росіян.

"Тому що немає жодних ознак демократії або того, що до них прийшли "визволителі". У перші дні окупації було багато роликів, як заходили окупанти, як їх обіймали. Зараз ситуація кардинально змінилася, їх виганяють зі своїх будинків. У місті відбувається мародерство, розкрадається коксохімічний завод. Тобто більшість людей зрозуміли, що не того чекали", - сказав він.

Барабаш додав, на початку окупації було багато відео, де місцеві мешканці зустрічали російських військових обіймами, але зараз ситуація раптово змінилася, оскільки місцевих виганяють з їх власних будинків, відбувається пограбування і розкрадання коксохімічного заводу.

"Таким чином, більшість людей розуміють, що їх очікування не виправдалися", - підкреслив Барабаш.

Протягом всього часу повномасштабної війни місцева влада, волонтери та поліція намагалися пояснити тим, хто чекав окупантів, за допомогою прикладів із Сєверодонецька, Маріуполя та Бахмута, що це не принесе нічого доброго, але вони не хотіли вірити.

"Наразі все це вони проходять самі. У пропагандистських сюжетах знімаються одні й ті ж самі люди, їх близько 20. До цих людей немає поваги навіть у тих людей, які залишилися в місті. До речі, росіяни видають гуманітарну допомогу, яку ми ще завозили", - додав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ДТЕК озвучили єдиний спосіб захистити ТЕС від ударів росіян.

Головне