В океані зник підводний човен, який повіз туристів до "Титаніка"

В океані зник підводний човен, який повіз туристів до

Підводний човен приватної компанії OceanGate Expeditions, який мав оглянути уламки "Титаніка" на дні Атлантики, зник в океані. На пошуки батискафа, на борту якого були люди, вже відправили рятувальну місію.

Про це повідомило агентство BBC. Як зазначається, у понеділок компанія підтвердила зникнення свого підводного апарату і заявила, що "вивчає та мобілізує всі можливості", щоб безпечно повернути екіпаж.

"Наша увага зосереджена на членах екіпажу підводного апарату та їхніх родинах", - йдеться у заяві компанії.

Водночас у підводному апараті компанії, який має назву "Титан", можуть розміститися п'ять людей. Зазвичай це пілот, троє туристів і один дослідник. Скільки людей було на борту апарата, який загубили, не повідомляється.

При цьому "Титан" має "життєзабезпечення" на 96 годин для екіпажу з п'яти людей. Він рухається зі швидкістю три вузли - це приблизно 5,6 км на годину.

У пошуках судна допомагають кілька урядових установ і глибоководних компаній.

Невеликі підводні апарати іноді за гроші спускають на дно туристів і експертів, аби оглянути кістяк "Титаніка". Компанія OceanGate Expeditions, яка пропонує підводні апарати для глибоководних експедицій, раніше повідомила у соцмережах, що "планує" нову експедицію.

Ця компанія бере 250 тис. доларів за місце у батискафі. Він здійснює 8-денну подорож до затонулого корабля.

Корабель "Титанік" лежить на глибині 3800 метрів на дні Атлантичного океану та приблизно за 600 км від узбережжя Ньюфаундленду, в Канаді.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, перше повнорозмірне цифрове сканування “Титаніка”, який лежить на глибині 3800 метрів в Атлантиці, було створено за допомогою картографування морських глибин.

Головне