В Одесі частково запустили електротранспорт: в місті діють стабілізаційні графіки

В Одесі частково запустили електротранспорт: в місті діють стабілізаційні графіки

Ситуацію в енергетичній системі Одещини вдалось стабілізувати. Обласний центр та Одеський район 26 березня повернулись до стабілізаційних відключень світла, інформує ДТЕК. 

Ознайомитись із графіками по районах можна за цим посиланням.

Енергетики продовжують роботи з відновлення пошкоджених об'єктів енергосистеми в області та закликають містян ощадливо споддивати ресурс. 

"Звертаємося до підприємців з проханням обмежити освітлення вивісок, фасадів та реклами, до побутових клієнтів — не використовувати енергоємні прилади одночасно, а користуватися ними по черзі, особливо в пікові ранкові та вечірні години навантаження",- йдеться у повідомленні ДТЕК.

Після атаки ударними дронами по об'єктах енергосистеми, який росіяни скоїли 25 березня, в Одесі вдалось частково випустити на маршрути комунальний електротранспорт. Нині місто курсує 50% одиниць рухомого складу. 

Нагадаємо, напередодні вночі окупанти здійснили удар по Одесі із застосуванням дронів-камікадзе. Прилетіло по одному з місцевих об'єктів енергетичної інфраструктури, частина обласного центру залишилась знеструмленою. Після атаки у місті зупинились дві котельні, ТЕЦ та насосні станції. В Одесі були введені в дію екстрені відключення електроенергії. Пізніше того ж дня місцева влада повідомила про відновлення подачі води в оселі одеситів та запуск ТЕЦ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, місцева влада Херсону прийняла рішення про дострокове закінчення опалювального сезону 2023-2024 у місті. Аналогічне рішення прийняв також і Харків, подача тепла в оселі населення з 28 березня також припиниться у Краматорську та Луцьку.

Головне