В Мінсоцполітики заявили, що спростять процес усиновлення: які очікуються зміни

В Мінсоцполітики заявили, що спростять процес усиновлення: які очікуються зміни

В Міністерстві соціальної політики повідомили, що процес усиновлення в Україні буде спрощено. Про це розповіла оцільниця Міністерства Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За її словами, буде спрощено усі бюрократичні процеси - замість усиновлювачів це робитиме Мінсоцполітики.

"В чому полягатиме спрощення? Це просто - бюрократичні процеси ми візьмемо на себе. Коли сьогодні людина повинна зібрати купу довідок про своє здоров'я, про свою роботу, про свої доходи і цим витратити час замість того, щоб навчатися і готуватися до того, як приймати дитину в родину, то ми плануємо повністю всі ці бюрократичні моменти автоматизувати за допомогою наших цифрових процесів і полегшити людині роботу власне з бюрократією", - пояснила Жолнович.

Крім того буде створено кабінети усиновлення, де майбутні батьки зможуть отримувати всю необхідну інформацію та знайомитись з дітьми.

"Ми плануємо відкрити кабінети усиновлювача, де буде дуже зручно, дуже комфортно отримувати всю необхідну інформацію в процесі усиновлення, знайомитися з дітьми, які можуть бути усиновлені і отримувати ще багато інших сервісів, які сьогодні, по суті, тільки на локальному рівні здійснюються, коли людина фізично приходить до служби у справах дітей. Цифровізація цих процесів і є, по суті, нашим спрощенням", - наголосила міністерка соціальної політики.

Як повідомляли "Ми-Україна", уповноважена Президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук розповіла про сценарії викрадення українських дітей росією.

Головне