В МАГАТЕ заявили про черговий обстріл рф околиць окупованої ЗАЕС

В МАГАТЕ заявили про черговий обстріл рф околиць окупованої ЗАЕС

Російські окупанти здійснили артилерійський обстріл місцевості поблизу Запорізької атомної електростанції. Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії  (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі.

За його словами, обстріл зафіксували експерти МАГАТЕ. Удари було здійснено поблизу Енергодара, у якому проживають багато співробітників ЗАЕС. Співробітники МАГАТЕ негайно проінформували штаб-квартиру агентства про обстріл.

Гроссі вкотре наголосив, що поблизу ЗАЕС зберігається постійна ядерна небезпека, однак ризику ядерної аварії потрібно запобігти.

"Дуже просто: не стріляти по заводу і не використовувати завод як військову базу. У всіх інтересах має бути домовленість щодо низки принципів захисту заводу під час конфлікту",  - наголосив гендиректор МАГАТЕ.

Нагадаємо, росія зосередила на Запорізькій АЕС кілька тисяч озброєних солдатів. Нині там їх більше, ніж персоналу станції – близько 2500 осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова НАЕК “Енергоатом” Петро Котін заявив, що українським військовим доведеться обійти окуповану ЗАЕС під час контрнаступу, щоб не пошкодити її, і бійці це розуміють.

Головне