В Кремлі погрозами відреагували на можливе продовження "зернової угоди" без росії

В Кремлі погрозами відреагували на можливе продовження

У росії пригрозили "ризиками" у разі продовження Туреччиною, Україною та ООН "зернової угоди" без неї, повідомляють росЗМІ.

Як заявив прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков, якщо "зернова угода" буде продовжена без росіян, вони не зможуть "надати гарантії безпеки" суднам у Чорному морі.

"Йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій. І без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики", - наголосив Пєсков. 

Разом з тим він заявив, що сторонам угоди варто враховувати ці ризики, "якщо буде щось оформлятися без росії".

Крім того речник російського диктатора відповів на критику США через вихід з "зернової угоди".

"В цьому випадку, напевно, безсовісною слід назвати позицію європейських держав. Це не вина пана Гутерріша і ООН", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, 17 липня у Кремлі заявили про вихід з “зернової угоди”, дія якої завершилася того ж дня. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що росія може негайно повернутися до “зернової угоди”. Однак лише за умови виконання її “домовленостей”.

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна та Сполучені Штати Америки домовилися про подальшу співпрацю щодо експорту українського збіжжя після виходу росії з “зернової угоди”. 

Головне