В Координаційному штабі показали щемливе відео повернення захисників з полону

В Координаційному штабі показали щемливе відео повернення захисників з полону

В Україні в ніч на 19 жовтня пройшов черговий обмін полоненими, в результаті якого вдалося повернути додому 95 українсьих захисників.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими показали зворушливе відео з обміну.

"Я вдома! Аж не віриться, але я вдома"! 95 Захисників повернулися додому! Сльози щастя, посмішки, поцілунки та обійми найрідніших", - йдеться у підписі до відео.

Крім того, в СБУ також показали кадри з обміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сльози радості та дзвінки рідним: як пройшов 58-й обмін полоненими

Кого вдалося повернути з полону
 

Додому повернулися 95 Захисників України. Серед них - нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники Сил безпеки та оборони.

Особливість цього обміну полягає в тому, що серед звільнених є 48 українців, які отримали “вироки” від судової системи країни-агресорки: 28 засуджених до тривалих термінів та 20 - до довічного ув’язнення. Багато з них мають серйозні захворювання та наслідки катувань.

Серед звільнених з полону - співзасновник Центру прав людини ZMINA та правозахисник Максим Буткевич та боєць "Азову" та один із захисників Маріуполя 30-річний Сергій Алєксєєвич.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент Південної Кореї скликав термінову нараду через розгортання військ КНДР в росії.

Головне