В Італії масово скасовують рейси через страйки пілотів

В Італії масово скасовують рейси через страйки пілотів

В Італії у суботу, 15 липня, проходить страйк працівників авіаційної галузі, у країні скасовано близько тисячі авіарейсів, інформує La Repubblica.

"Це люди, які відповідають за операції, що відбуваються до і після рейсу: реєстрація, прийом і сортування багажу, посадка", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що протести завадили здійсненню близько 1000 рейсів, як внутрішніх, так і міжнародних, що загалом торкнулося 250-270 тисяч пасажирів.

Авіакомпанії змушені були перенести чи скасувати свої рейси з подальшою компенсацією своїм клієнтам.

Крім того, до наземних служб долучилися бортові працівники авіакомпаній “Vueling” та “Malta Air”, яка частково виконує рейси “Ryanair”.

Зазнаається, що італійський уряд поставився до страйку негативно.

"Я звертаюся до здорового глузду. Нехай деякі профспілки не думають завдати шкоди Італії та мільйонам працівників або ми повернемося до здорового глузду, або я зроблю те, що я вже зробив, щоб зупинити хаос на вокзалах", - заявив віце-прем'єр Маттео Сальвіні.

У четвер, 13 липня, під час страйку на залізничних вокзалах Сальвіні в адміністративному порядку обмежив можливості страйкарів.

"Ніхто не хоче скасовувати право на страйк. Але без шкоди для мільйонів інших працівників і туристів", - наголосив віце-прем'єр.

Нагадаємо, що у столиці Франції через масові протести загинув пожежник.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, тиждень високої моди в Парижі розпочався попри громадські заворушення у передмісті. До відкриття події французьку столицю відвідали численні знаменитості та дизайнери. Це викликало неоднозначну реакцію суспільства

Головне