В Іспанії знайшли картину Френсіса Бекона вартістю $5,4 млн, викрадену дев’ять років тому

В Іспанії знайшли картину Френсіса Бекона вартістю $5,4 млн, викрадену дев’ять років тому

Іспанська поліція повідомила, що знайшла картину британського художника-експресіоніста Френсіса Бекона, яка була викрадена з будинку в Мадриді у 2015 році. Картина оцінюється в 5,42 мільйона доларів.

Про це повідомляє Reuters 23 травня. 

У лютому поліція заарештувала двох осіб, звинувачених у причетності до крадіжки викрадених творів мистецтва. Їхні арешти призвели до виявлення картини у нерухомості в Мадриді. З початку розслідування було затримано 16 осіб, яких вважають організаторами та виконавцями пограбування.

Поліція Іспанії продовжує розслідувати справу, сподіваючись знайти п'яту картину. Розслідування ведеться стосовно іспанських громадян, які мають зв'язки з організованими злочинними групами у Східній Європі.

За даними місцевих ЗМІ, картини були викрадені з квартири Хосе Капело, друга і колишнього коханця Бекона. Однак поліція не підтвердила і не спростувала цю інформацію.

Довідка.

Френсіс Бекон був ірландським художником-експресіоністом, який вважається одним з найвидатніших художників 20 століття. Його роботи відомі своїми фігуративними зображеннями, часто оголених людських фігур, розміщених у спотворених або сюрреалістичних просторах.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Тайвань, у відповідь на військові навчання Китаю, підняв в повітря свої літаки і перевів війська у стан підвищеної бойової готовності.

Головне