В Ірпені відкрили новий міст замість підірваного на початку війни, старий стане меморіалом

В Ірпені відкрили новий міст замість підірваного на початку війни, старий стане меморіалом

В Ірпені відкрили новий міст замість підірваного на початку війни, старий стане меморіалом. Про це повідомив  мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Зруйновані конструкції старого моста стануть меморіалом. За словами Маркушина, під час окупації Київщини міст через Ірпінь у Романівці врятував 40 тисяч мешканців Бучі, Гостомелю та Ірпеня.

"Відкриття без перебільшень історичне. Цей міст назавжди залишиться в історії Ірпеня "Дорогою життя", — сказав мер.

Нагадаємо, російські війська вчинили напад на селище Козача Лопань у Харківській області вранці, 21 листопада. Це призвело до смерті місцевого мешканця.

Про це повідомив голова Харківської обласної влади Олег Синєгубов.

Інцидент стався близько 06:00 ранку. Обстріл призвів до пошкодження приватного будинку та спричинив пожежу. Після того, як вогонь було ліквідовано, рятувальники виявили тіло 29-річного цивільного чоловіка, який загинув в результаті атаки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська в ніч проти 21 листопада атакували територію України, запустивши 11 дронів-камікадзе типу "Шахед" та п'ять ракет різних типів.

Атака включала в себе використання чотирьох керованих зенітних ракет С-300, крилатої ракети "Іскандер-К" та 11 безпілотників типу Shahed-136/131.

Згодом у Повітряних силах уточнили, що збили дев'ять з 10 російських дронів та один "Іскандер".

 

Головне