В ГУР показали траєкторію польоту збитого російського А-50 за $350 млн

В ГУР показали траєкторію польоту збитого російського А-50 за $350 млн

Російський літак А-50 збили співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони та Повітряних Сил ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

Водночас у розвідці розповіли деталі спецоперації зі знищення А-50 та показали траєкторію польоту збитого літака. Зокрема, відомо, що падіння швидкості та висоти підбитого А-50У було зафіксовано поблизу російського Єйська.

У ГУР додали, що Силам оборони вдалося приземлити нову модернізовану версію російського літака - А-50У. Її вартість складає 350 мільйонів доларів.

"Це повітряний командний пункт, який держава-агресор використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації", - пояснили у розвідці.

Крім того у ГУР МОУ наголосили, що збиття А-50У це "черговий серйозний удар по потенціалу та можливостях терористичної москви".

Як повідомляли "Ми-Україна", на росії ввечері 23 лютого впав черговий літак. Повітряне судно впало у населеному пункті Трудова Арменія Краснодарського краю рф. Згодом інформацію про збиття літака підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Він розповів, що окупанти втратили літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Головне