Усі окуповані росією території мають бути повернуті Україні, - радник Ердогана

Усі окуповані росією території мають бути повернуті Україні, - радник Ердогана

Туреччина підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, а також виступає за повернення тимчасово окупованих територій, включаючи Крим.

Про це заявив головний радник президента Туреччини Ялчин Топчу під час зустрічі з головою Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялем, передає Укрінформ.

"Туреччина, яка підтримує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, також на всіх платформах відстоює, що повернення окупованих територій, включаючи Крим, є вимогою міжнародного права", - наголосив Топчу.

Він також зазначив, що Туреччина прагне якнайшвидшого завершення окупації та бойових дій в Україні, а також конфліктів у Газі та Лівані.

Під час свого візиту до Туреччини Наріман Джеляль розповів про ситуацію в окупованому Криму, репресії проти кримських татар і злочини російської окупаційної влади. Цей візит став його першою поїздкою до Туреччини після звільнення з російського полону.

На зустрічі сторони висловили сподівання, що Туреччина, особливо через зусилля президента Реджепа Тайїпа Ердогана, допоможе у звільненні з російського полону кримських татар та інших українців.

Нагадаємо, влада Туреччини обмежила доступ до платформи Discord через дискусії щодо її ролі в онлайн-залякуванні неповнолітніх. Перед цим таке ж рішення прийняв російський регулятор "Роскомнадзор".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада припинила мобілізацію обмежено придатних до 25 років.

Головне