Ураган Мілтон обрушився на Флориду: вулиці Венеції затоплені через штормовий нагін

Ураган Мілтон обрушився на Флориду: вулиці Венеції затоплені через штормовий нагін

Частини міста Венеція, штат Флорида, опинилися під водою через ураган Мілтон, що пронісся штатом, спричинивши затоплення вулиць та небезпечні пориви вітру до 172 км на годину.

Про це повідомляє CNN.

В середу 9 жовтня ввечері ураган Мілтон обрушився на західно-центральну частину Флориди, завдаючи серйозних пошкоджень. Венеція, розташована приблизно в 45 км від Сарасоти, постраждала від штормового нагону води, що спричинило затоплення доріг і вулиць міста. Відео, зроблене переслідувачами штормів WxChasing, показує повністю затоплені дороги, де рівень води майже досяг дорожніх знаків.

Метеоролог CNN Чед Майєрс пояснив, що це штормовий наплив з Мексиканської затоки, який став основною причиною затоплення. Незважаючи на те, що у Венеції випало лише до двох дюймів опадів, сильний вітер урагану підштовхнув море до берегової лінії, спричинивши значне підвищення рівня води. Майєрс зауважив, що вода продовжуватиме підніматися ще “багато-багато годин”, поки вітер не зміниться.

Шторм супроводжувався небезпечними поривами вітру, які сягали понад 160 км на годину в багатьох районах. Найсильніші пориви були зафіксовані у Венеції (172 км на годину), на Каналі Егмонт у затоці Тампа (168 км на годину), в міжнародному аеропорту Сарасота Брадентон (164 км на годину) і в Сент-Пітерсбергі (162 км на годину).

Поки ураган Мілтон продовжує рух через Флориду, рівень води на бар’єрних островах і в низинних районах залишається небезпечно високим, що підвищує ризики затоплень у регіоні. Місцева влада закликає мешканців дотримуватися рекомендацій щодо безпеки і уникати затоплених районів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, кількість жертв масштабної повені зросла у Боснії. Наразі відомо про 22 загиблих. Рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти в районі Коніц та Ябланіца, які найбільше постраждали від стихії.

Головне