Українці зможуть стати "викривачами корупціонерів" та заробити на цьому

Українці зможуть стати

Вже з 6 вересня українці зможуть стати "викривачами корупціонерів" та заробити на цьому через єдиний портал.

Про це повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков під час пресконференції, пише Уніан.

"Я підписав наказ про запуск з 6 вересня Єдиного порталу викривачів корупції, який забезпечує анонімне або неанонімне повідомлення про корупцію в тій чи іншій організації. Десять органів державної влади вже підключені до нього", - наголосив Новіков.

Водночас він додав, що поступово буде збільшуватися кількість державних органів, які матимуть доступ до цього порталу.

За словами голови НАЗК, портал буде єдиним місцем входу для тих, хто хоче боротися з таким явищем, як корупція.

Нагадаємо, ключова проблема діяльності військово-лікарських комісій – це корупція. За гроші у ВЛК можна отримати будь-який діагноз, розповів омбудсман Дмитро Лубінець.

“Проблема номер один у ВЛК – це системна корупція. Ми навіть не уявляємо масштабів. В нас навіть є такі випадки, що людині писали, що в неї одна нирка, хоча в неї їх дві і вона ніколи не проходила жодних хірургічних втручань. Таких випадків в нас дуже багато”, – зазначив Уповноважений ВРУ з прав людини.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у “реєстр корупціонерів” наразі внесено близько 45 тис. осіб. Проте сам “реєстр” перебуває під загрозою. За словами Новікова, парламент у першому читанні проголосував за законопроєкт. Ним ВР хоче змусити НАЗК видалити дані про більшість цих осіб, які здійснили ці правопорушення. Саме тому існує загроза доступу до цих даних журналістів та всіх громадян.

Головне