Другий за ранок: українські захисники збили ворожий вертоліт Ка-52

Другий за ранок: українські захисники збили ворожий вертоліт Ка-52

Українські бійці протягом ранку збили вже другий за ранок російський вертоліт Ка-52. Цього разу - у Запорізькій області.

Про це повідомляє пресслужба 47-ої окремої механізованої бригади у Facebook.

Бійці 47 окремої механізованої бригади знищили ворожий вертоліт в районі Роботине Запорізької області.

"Орієнтовно о 07:40 вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону виявила ворожий "Алігатор". Один пуск з ПЗРК - ціль знищена", - йдеться у дописі.

Вартість одного вертольота складає близько 16 млн доларів.

Нагадаємо, Збройні сили України збили російський ударний вертоліт Ка-52 на Бахмутському напрямку. Це сталося зранку, 17 серпня.

“Мінус один рашистський Ка-52 сьогодні зранку на Бахмутському напрямку! Дякую підрозділу ЗРВ Повітряних Сил за успішну бойову роботу!”, – йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Довідка.

Гелікоптер призначений для розвідки місцевості, цілевказівок та координації дій групи бойових вертольотів. Він здатний вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

Ка-52 має наступні ТТХ:

  • Екіпаж: дві особи
  • Максимальна швидкість: 300 км/год
  • Дальність польоту: 1100 км
  • Бойове навантаження: 2800 кг

Головними особливостями Ка-52 у рф називали потужний прицільний комплекс та бортовий комплекс оборони, який здатний забезпечити захист від зенітних ракет всіх видів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ціни на продукти почнуть рости з вересня-жовтня місяця. Підвищення вартості буде стосуватися овочів, фруктів та навіть хлібу.

Головне