Українські прикордонники продовжують провокувати білорусів: показують їм кадри з Бучі та звернення Зеленського

Українські прикордонники продовжують провокувати білорусів: показують їм кадри з Бучі та звернення Зеленського

У Житомирській області встановили проектор на кордоні з Білоруссю, щоб показати білорусам кадри з Бучі та звернення президента України Володимира Зеленського. Роботу проектора показала моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Все, що транслює проектор, дуже добре чути та видно у Білорусі. Українці вже показали білорусам уривок звернення Володимира Зеленського, де він закликає їх не брати участь у війні проти України.

Також на проекторі транслювали відео з наслідками ракетних ударів, які здійснювалися з території Білорусі і загиблих у Бучі.

Наразі білоруська сторона ще ніяк не відреагувала на такий крок українських прикордонників. Однак раніше в Білорусі вже неодноразово звинувачували українців у провокаціях.

Як повідомляли “Ми-Україна”, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко прокоментував “образливий жест” військового білоруським прикордонникам. Він наголосив, що таким чином українець показав білорусам, що чекає на загарбників в Україні. У Білорусі на такий жест українського військового образилися, а також розцінили його як провокацію і погрози.

Згодом у Білорусі знову поскаржилися на українських прикордонників, які показують різні жести, і заявили, що "люди в незрозумілій військовій формі продовжують демонструвати загрозливі та непристойні жести на адресу білоруських прикордонників". Також в Білорусі незадоволені тим, що українська сторона продовжує мінувати прикордонну територію.

Нагадаємо, у лютому минулого року Білорусь надала свою територію росії для вторгнення в Україну. 

Головне