Україна розвинула мережу агентів у рф та надає їм БпЛА для атак, - ЗМІ

Україна розвинула мережу агентів у рф та надає їм БпЛА для атак, - ЗМІ

Україна розвинула мережу власних агентів всередині росії, які працюють над проведенням диверсій. Країна надає їм безпілотники для організації атак.

Про це повідомляє американський телеканал CNN. Як зазначається, офіційні особи США переконані, що проукраїнські агенти всередині росії здійснили атаку безпілотників на Кремль на початку травня. Вони запустили безпілотники з території рф, а не доставили їх з України до Москви.

Однак незрозуміло, чи інші атаки безпілотників, у тому числі та, що була спрямована на Москву та область, та інший удар по нафтопереробних заводах на півдні Росії, також були здійснені з території росії чи здійснені цією мережею проукраїнських оперативників.

Офіційні особи США водночас вважають, що Україна розвинула диверсійні осередки всередині рф. Вони складаються з проукраїнських симпатиків і оперативників. Усі з них добре навчені веденню подібного роду війни.

Ймовірно, Україна надала їм дрони українського виробництва. Двоє американських чиновників анонімно заявили CNN, що немає жодних доказів того, що будь-які удари з безпілотників були нанесені з використанням наданих США БпЛА.

Офіційні особи не можуть точно встановити, як Україні вдалося відправити безпілотники в тил ворога. Проте два джерела повідомили телеканалу, що країна встановила добре відпрацьовані контрабандні маршрути. Їх можна використовувати для відправки безпілотників або компонентів до рф, де вони потім могли бути зібрані.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Воронежі в росії сталася велика пожежа ввечері, 22 травня, на складі пластикових виробів. Площа спалаху склала 250 квадратних метрів.

Головне