Українські захисники взяли під контроль острів Нестрига: яке це має значення

Українські захисники взяли під контроль острів Нестрига: яке це має значення

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук розповів, що повернення контролю Силами оборони над островом Нестрига у Херсонській області суттєво підвищить якість контроверсійних заходів, інформує Громадського радіо.

"Йдеться не про стратегію, а про порційні бої, це більше тактичне значення. Локації, які не дозволяють ворогу наближатися до наших позицій, вони мають значення", - зазначив він.

Плетенчук додав, що російські окупанти використовують подібні локації, тому повернення контролю над островом першочергово важливе для якості контрдиверсійних заходів.

"Фактично це наш берег… Насправді такі острови здебільшого болотисті, на мапі його доведеться шукати довго, але він більше, ніж ті населені пукнути, навпроти яких він розташований… Певний час він вважався сірою зоною", - підкреслив речник.

Нагадаємо, що начальник пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук пояснив, що за "дрони невстановленого типу" використали росіяни минулої ночі під час атаки на Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна", російський дрон влучив у цивільний автомобіль у Харківській області. У результаті є поранені.

Головне