Україні потрібні від 10 до 30 млрд доларів інвестицій щороку, - Шмигаль

Україні потрібні від 10 до 30 млрд доларів інвестицій щороку, - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на потребах України у щорічних інвестиціях. Під час виступу на Багатосторонній координаційній платформі донорів у Берліні очільник українського уряду наголосив - розмір таких інвестицій сягає 10-30 млрд доларів.

Водночас Шмигаль додав, пріоритети роботи платформи мають бути чітко визначені.

“Найперше - це фінансова стабільність України. Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків та покращення логістики. Україна потребує від 10 до 30 мільярдів доларів річних інвестицій протягом наступних 10 років”, - зазначив Шмигаль.

Він також відзначив позитивний ефект заходів стимулювання економіки, які вже впроваджені урядом. 

“Минулого року ВВП відновився на 5,3%, а за перші 4 місяці цього року зростання становило 4,4%”, - додав голова Кабміну.

Водночас прем’єр-міністр відзначив особливу підтримку, яку потребує енергетичний сектор після ударів по українській енергосистемі, та висловив подяку урядам країн-партнерів за їх віру та допомогу в шляху до перемоги, відновлення та європейського майбутнього.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна та Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) підписали угоду, в межах якої наша держава отримає 100 млн євро для компенсації громадянам за житло, знищене внаслідок російської збройної агресії. Документ підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та керівник БРРЄ Карло Монтічеллі.

Головне