Україна та Норвегія фіналізували текст безпекової угоди, - Зеленський

Україна та Норвегія фіналізували текст безпекової угоди, - Зеленський

Україна та Норвегія завершили роботу над текстом двосторонньої безпекової угоди та готові підписати його при першій нагоді.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після телефонної розмови з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

"Сьогодні (23 травня, - ред.) провів окремі телефонні розмови з Президенткою Північної Македонії, прем’єр-міністрами Греції та Норвегії. Головна тема спілкування – підготовка до Глобального саміту миру. Лідери підтвердили участь своїх країн у Саміті. Обговорили також двосторонню співпрацю між нашими державами", - написав президент.

Зеленський також зазначив, що прем’єр-міністр підтвердив участь Норвегії в Саміті миру.

Нещодавно уряд Норвегії анонсував додаткові 600 млн доларів на допомогу Україні, партії у парламенті підтримали цю пропозицію. 

Нагадаємо, Зеленський знову зібрав Ставку Верховного Головнокомандувача, де заслухав доповідь Головкома Збройних сил Олександра Сирського щодо ситуації на Харківщині та Донбасі.

З доповіддю на Ставці виступив міністр оборони Рустем Умєров. Він розповів про забезпечення армії та графіки надходження зброї від партнерів. 

Окремо глава держави заслухав доповідь голови ДПСУ Сергія Дейнеки. За словами Зеленського, очільник Держприкордонслужби нині працює на прикордонні, зокрема у Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти завдали чергового удару по культурній спадщині України. Цього разу під приціл потрапив пам'ятник Нестору Махну в центрі Гуляйполя в Запорізькій області, який вважався символом вільного міста.

Головне