Україна повернула тіла ще 58 полеглих захисників

Україна повернула тіла ще 58 полеглих захисників

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути тіла ще 58 полеглих українських захисників. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. 

"Полеглих оборонців України було повернено завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур сектору безпеки та оборони України", - йдеться в повідомленні.

Окрему вдячність штаб висловив Міжнародному Комітету Червоного Хреста.

У відомстві додали, що Збройні сили України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам.

Зазначається, що після встановлення осіб тіла загиблих повернуть рідним для поховання. 

Нагадємо, що президент України Володимир Зеленський повідомив про новий обмін полоненими з росією у четвер, 8 лютого. В Україну повернулось ще 100 українських захисників.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники виявили у річці Прут тіло чоловіка, який незаконним шляхом намагався потрапити до Румунії.

Головне