Україна отримає від Банку розвитку Ради Європи 100 млн євро: на що підуть коштина

Україна отримає від Банку розвитку Ради Європи 100 млн євро: на що підуть коштина

Адміністративна рада Банку розвитку Ради Європи виділить Україні 100 млн євро на компенсації майна, яке знищила російська армія. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

"Залучені кошти буде спрямовано на підтримку механізму прямої допомоги, завдяки якому кінцеві бенефіціари, у тому числі учасники бойових дій, інваліди та багатодітні сім'ї, отримають компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак рф житло у вигляді сертифікатів на придбання житла", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що житловий сектор України залишається одним із найбільш постраждалих внаслідок війни – загальні збитки оцінюються майже у 50 млрд доларів. Близько 5700 українців отримають компенсацію за знищене майно.

Нагадаємо, що поглиблення співпраці між Україною та Швецією в атомній галузі дасть змогу посилити енергетичну безпеку країн і європейського континенту в цілому.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сума збитків, завданих енергосистемі України після останніх атак рф, оцінюється у сотні мільйонів гривень. 

 

Головне