Україна наздогнала рф за кількістю виробництва дронів-камікадзе, - "Укроборонпром"

Україна наздогнала рф за кількістю виробництва дронів-камікадзе, -

Героїчні зусилля працівників АТ "Українська оборонна промисловість" не залишають байдужими в умовах постійних ракетних обстрілів. Україна у 2024 році наздогнала рф щодо кількості виробництва дронів-камікадзе.

Про це повідомив генеральний директор компанії Герман Сметанін в інтерв'ю АрміяInform.

Сметанін сказав, що завдяки витривалості працівників обсяги виробництва військової техніки зросли утричі. Тепер перед ними стоїть ще амбіційніше завдання - подальше збільшення виробництва з урахуванням потреб Міноборони та Збройних Сил України.

За його словами, реформа, яка перетворила "Укроборонпром" на "Українську оборонну промисловість", відкрила нові можливості для розвитку спільних підприємств в Україні та сприяє технологічному трансферу та інвестиціям у вітчизняний бізнес.

Також гендиректор зазначив, що українська промисловість активно переходить до виробництва боєприпасів калібрів НАТО та розробляє інноваційні технології, які відповідають сучасним вимогам.

"У нас уже підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва", - говорить Сметанін. 

За словами Сметаніна, ми говоримо про виробництво дронів - приватні компанії не в змозі забезпечити необхідний обсяг, тому ми укладаємо ліцензійні угоди і залучаємо наші підприємства до виробництва.

"У 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників. Те, що на росії вибухає, - то все наше", - саме так сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. І це факт", - наголосив Сметанін.

Навіть у складних умовах війни, ремонт та обслуговування західної техніки здійснюється на високому рівні, завдяки співпраці з приватними підприємствами та партнерами з Європи.

Українська оборонна промисловість готова до співпраці та розширення виробництва, а для цього необхідно забезпечити фінансування та підтримку з боку західних партнерів.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, в адміністрації президента США Джо Байдена не вбачають реальних загроз застосування росією ядерного озброєння, попри риторику Кремля останнім днями.

Головне