Україна максимально збільшує закупівлю артснарядів, - міністр оборони 

Україна максимально збільшує закупівлю артснарядів, - міністр оборони 

В межах артилерійської коаліції Україна зробила все, щоб збільшити постачання боєприпасів та нових артсистем до Сил оборони. На цьому наголосив очільник українського оборонного відомства Рустем Умєров за підсумками чергового "Рамштайну".

"Ми визначили напрям з країнами, які нам можуть продати артилерійські системи і будуть продавати снаряди. Ми зараз максимально будемо купувати ці снаряди, максимально артилерійські системи і виробництво також відкриваємо їм наше, щоб вони в нього інвестували", - розповів міністр.

Таким чином, наші партнери отримають можливість інвестувати в українські підприємства, що займаються виробництвом снарядів.

"По ППО - ракети, системи будуть приходити. Працюємо над тим, щоб збільшувати і покривати більшу кількість міст і щоб у нас достатньо було ракет", - додав голова Міноборони.

Нагадаємо, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 14 лютого відбулось 19-е за рахунком засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Очільник українського оборонного відомства Рустем Умєров озвучив підсумки заходу, зокрема розповів, до чого домовились союзники у сферах розмінування України, передачі винищувачів F-16 та безпілотних систем. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина планує збільшити постачання артилерійських снарядів Україні щонайменше у три рази. Він додав, що його країна планує направити на виробництво та закупівлю снарядів не менше 3,5 мільярдів євро. 

Головне