Україна має докази використання ракет з КНДР для ударів по країні, - Костін

Україна має докази використання ракет з КНДР для ударів по країні, - Костін

Україна вже має докази того, що російські війська використовували саме ракети з КНДР для ударів по країні. Зокрема, вони могли запустити їх по Харківщині та Одещині.

Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі "Суспільного". За його словами, північнокорейські ракети були використані для завдання ударів, зокрема, по Харкову. Відповідні докази українська сторона отримала днями.

"Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю. Триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт. Триває аналіз даних щодо інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині", - пояснив Андрій Костін.

Генпрокурор також розповів, що аналогічних висновків дійшли військові експерти із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Фахівці були на місці "прильоту" та здійснили попередній огляд та аналіз частин ракети.

Нагадаємо, Словаччина не засудила постачання росії ракет із КНДР через нібито "відсутність доказів". Напередодні майже 50 країн світу підписали спільну заяву із засудженням постачання російській федерації ракет з Північної Кореї для завдання ударів по Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Сполучених Штатах Америки підтвердили, що армія російської федерації продовжує обстрілювати територію України ракетами з КНДР, заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Головне