Україна готова до зими: під час осінньо-зимового періоду працюватимуть всі блоки атомних електростанцій

Україна готова до зими: під час осінньо-зимового періоду працюватимуть всі блоки атомних електростанцій

Україна готова до зими майже на 100%. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він вважає, що у 2022 році що Україна пройшла найважчий опалювальний сезон. 

Варто зауважити, що США виділили 522 мільйона доларів для закупівлі відповідного енергетичного обладнання.

“Цієї зими маємо підтримку не лише фінансову, але й на відновлення енергетики. Сполучені Штати вже виділили 522 мільйона доларів для закупівлі відповідного енергетичного обладнання, а також для підтримки й захисту нашої енергетичної системи”, - зазначив Шмигаль.

За його словами, під час осінньо-зимового періоду працюватимуть всі девʼять блоків атомних електростанцій.

“Загалом по усій енергосистемі ми вже додали 1,5 ГВт потужності із запланованих 1,7 ГВт. Маємо достатньо ресурсів газу в сховищах – 15,8 мільярда кубічних метрів. Водночас плануємо досягти рівня 16,5 мільярда кубометрів, що на два мільярда кубометри більше плану, аби спокійно пройти цю зиму”, - наголосив прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, що у Києві продовжується процес приєднання житлового фонду до системи опалення. Починаючи з понеділка, було підключено близько 1500 будинків у столиці до теплопостачання.

Як повідомляли “Ми-Україна”, опалювальний сезон у регіонах стартує не одночасно, але загальноприйнятий його початок – 15 жовтня. Українців заздалегідь попереджали, що зима 2023-2024 буде складною, адже агресор точно не припинить спроб вразити енергетичну інфраструктуру. 

 

 

Головне