Угоди поки точно не буде: Монако припинило переговори про асоціацію з ЄС

Угоди поки точно не буде: Монако припинило переговори про асоціацію з ЄС

Уряд Монако оголосив про призупинення переговорів з Європейським союзом щодо підписання угоди про асоціацію, що розпочалися у 2015 році. Про це пише Bloomberg.

Днями під час зустрічі у Брюсселі представники ЄС та Монако "дійшли взаємного порозуміння неможливості узгодження вимог ЄС з червоними лініями, наміченими принцом Альбертом II у 2015 році, метою якого було зберегти нинішній режим і рівень життя для підданих та мешканців Князівства".

Угода про асоціацію мала відкрити європейський внутрішній ринок для Монако. Однак деякі правила Князівства суперечать чотирьом свободам, що лежать в основі європейського права: вільне пересування товарів, людей, послуг та капіталу. Таким чином, Князівство мало б інтегрувати частину європейського законодавства, що суперечить пільгам та привілеям, наданим громадянам цієї держави.

"У цьому контексті обидві сторони погодилися, що в рамках нинішнього мандату Єврокомісії немає умов для укладання угоди, і погодилися припинити переговори", - йдеться у повідомленні уряду Монако.

У ЄС заявили що блок так і залишатиметься привілейованим партнером Князівства. Європейська комісія заявила, що "готова продовжити переговори щодо угоди про асоціацію у майбутньому".

Як відомо, наприкінці грудня 2014 року Рада ЄС доручила ЄК розпочати переговори з трьома європейськими мікродержавами: Монако, Андоррою та Сан-Марино стосовно асоціації з ЄС. Попри ситуацію з Монако, перемовини з дома іншими країнами триватимуть надалі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Європейський Союз продовжив на пів року санкції проти рф за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Головне