Удар по ВДК "Ямал" та "Азов": Гуменюк розповіла про наслідки для рф

Удар по ВДК

Ураження ще двох російських великих десантних кораблів "Ямал" та "Азов" Силами оборони України завдали істотної шкоди ворожій логістиці та керуванню військами. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Відповідно відбувається переорієнтування в управлінні військами, переорієнтування сил і засобів, оскільки втрачені конкретні керівники... Те що логістика, зокрема, флоту, знову виявилася під ударом, – це знов-таки може скувати корабельно-катерний склад і змусити його залишатися в пункті базування якомога довше", - зазначила вона.

На додачу, кожен удар по Чорноморському флоту негативно відображається на морально-психологічному стані армії рф. 

"Коли вони відчувають, що навіть у таких глибоких тилах відбувається потужна робота Сил оборони, і втручання в подальший розвиток бойових дій", - пояснила Гуменюк.

Водночас керівниця пресцентру ОК "Південь" наголосила, що роботи у цьому напрямку в українських оборонців ще багато.

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на території тимчасово окупованого Криму в ніч на 24 березня сталася серія вибухів. Збройні сили атакували два великі десантні кораблі рф - "Ямал" та "Азов". На ураження ще двох російських плавзасобів в Криму відреагували в Міноборони Великої Британії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська воєнна розвідка дізналась, що пошкодження на російському десантному кораблі "Ямал" - критичні. За оцінками, пробоїна у верхній палубі після успішної атаки Сил оборони України зумовила крен на правий борт. Тому окупанти безперервно відкачують воду з ураженого корабля.

 

 

Головне