У зерносховищі на заході Франції спалахнула масштабна пожежа: опубліковано відео

У зерносховищі на заході Франції спалахнула масштабна пожежа: опубліковано відео

На заході Франції в районі портового міста Ла-Рошель спалахнула масштабна пожежа у зерносховищі. Про це повідомляють іноЗМІ.

"У Ла-Рошель у Франції загорілися зернові елеватори. Ціна на зерно через це, ймовірно, зросте", - йдеться у повідомленні.

Оператор сховища SICA Atlantique повідомив, що пожежа контрольована - вогонь не пошкодив зерно, яке зберігалося в елеваторах. Однак над зерносховищем здіймаються величезні клуби чорного диму, які видно навіть з великої відстані. 

За даними місцевої влади, вогонь охопив чотири елеватори. Загасити пожежу намагаються понад 70 рятувальників, до них вже прямує підкріплення.

https://twitter.com/NationalIndNews/status/1689563258401832960

Як відомо, Ла-Рошель це один із найбільших терміналів Франції для експорту зерна. Об'єкт розташований на узбережжі Біскайської затоки.

Нагадаємо, 7 серпня у морському порту в Деріндже у провінції Коджаелі в Туреччині стався вибух. Постраждали 12 осіб. Також вибух пошкодив 13 елеваторів. Причиною вибуху місцева влада назвала зерновий пил усередині силосів та спекотну погоду. 

Як повідомляли "Ми-Україна", потяг з 61 вагоном зерна прямував з Молдови до річкового порту в Україні, шість вагонів перекинулись внаслідок аварії. Причиною аварії, попередньо, називають високу температуру, яка деформувала рейки.

Головне