У Єврокомісії проти допуску росіян та білорусів до міжнародних спортивних змагань, однак не всіх

У Єврокомісії проти допуску росіян та білорусів до міжнародних спортивних змагань, однак не всіх

Російських та білоруських спортсменів, які відкрито підтримують війну росії в Україні, не можна допускати до міжнародних спортивних заходах. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас.

Під час зустрічі з міністром молоді та спорту України Вадимом Гутцайтом у Києві Схінас наголосив, що у Європі є певні складнощі з забороною на допуск росіян та білорусів до змагань.

"Я добре знаю, і ми обговорювали це минулого разу, про ситуацію зі спортсменами з росії та Білорусі, тому що однозначно нікого, нікого, хто брав участь, схвалював чи прославляв вторгнення, не можна допускати до участі в міжнародних змаганнях", - зазначив Схінас. 

І додав: "Це об’єктивна складність, і я наполягав разом з нашими друзями з Міжнародного олімпійського комітету, щоб будь-які рішення (щодо допуску, - ред.) виключали тих осіб, які будь-яким чином - у соціальних мережах чи публічних заявах - активно чи опосередковано - виступали за агресію. Мене запевнили, що це так все і відбувається".

Разом з тим представник Єврокомісії пообіцяв, що у Європі стежитимуть за розвитком подій.

"Це найбільше, що я можу зробити з точки зору меж компетенції", - заявив Схінас.

Нагадаємо, росія планує відправити на Олімпіаду-2024 у Парижі 180 спортсменів. Про це заявив міністр спорту росії Олег Матицин. Міжнародні федерації з 12 олімпійських видів спорту підтримали допуск російських спортсменів на міжнародні змагання. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Німеччина може заборонити в’їзд на змагання атлетам з російської федерації, заявила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер.

Головне