У Вінниці Шмигаль та Зеленська відвідали спорткомплекс для реабілітації

У Вінниці Шмигаль та Зеленська відвідали спорткомплекс для реабілітації

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та дружина президента Олена Зеленська відвідали спортивний комплекс для маломобільних груп населення та реабілітації військових у Вінниці.

Про це очільник українського уряду повідомив у своєму Telegram-каналі.

"З першою леді України Оленою Зеленською та урядовою командою ознайомилися зі спорткомплексом спортивної школи у Вінниці", - розповів Шмигаль.

Він пояснив, що особливістю комплексу є те, що він повністю облаштований для маломобільних груп населення, оскільки в ньому є басейн та атлетичний зал, відділення для різних видів спорту.

 За словами прем’єра, у цьому комплексі також мають змогу проходити реабілітацію військові.

"Ми визначили безбар’єрність як ключовий параметр у відбудові. На жаль, війна травмує — як військових, так і цивільних. І кожен з них повинен мати рівний доступ до послуг, почуватися у своїх громадах комфортно", - зазначив прем'єр.

Він висловив сподівання, що заклад має стати взірцем для влади на місцях у процесі відновлення в питанні перетворення спорткомплексів у доступний простір для всіх громадян.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю. Проєкт “Автошколи для осіб з інвалідністю” презентували у четвер, 6 липня. У заході взяли участь керівництво МВС, перша леді, слухачі та інструктори автошколи.

П’ять перших таких автошкіл відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

Головне