У Верховній Раді заблокували законопроєкт про легалізацію медканабісу в Україні

У Верховній Раді заблокували законопроєкт про легалізацію медканабісу в Україні

Народна депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина розповіла, що у Верховній Раді заблокували законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

Про це вона заявила на сторінці у Facebook. За її словами, депутати з різних фракцій подали понад 880 правок до законопроєкту. Найбільш "притомні" з них були враховані.

Вона розповіла, що завдяки годинам перемовин з аграріями, Національною поліцією, громадськістю та народними депутатами було зроблено так, аби закон про легалізацію медканабісу запрацював одразу після того, як Кабінет міністрів ухвалить всю підзаконку, і пацієнти вже наступного року могли отримати ліки і втамувати свій біль.

"У "Батьківщини" є 226 поправок. У "ЄС" теж понад 200. Від "Слуги Народу" теж 300 з чимось. Але "Батьківщина" заявила на погоджувальний раді, що вони будуть ставити на врахування всі свої поправки. Так зазвичай відбувається, коли фракція хоче заблокувати закон", - зазначила нардепка Стефанишина.

Нагадаємо, у липні 2023 року Верховна Рада підтримала законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в першому читанні. "За" проголосували 268 депутатів, "проти" висловилися 17. Утрималося 11 депутатів, а 45 не брали участі в голосуванні.

Про необхідність легалізувати в Україні медичний канабіс напередодні заявив президент Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді 28 червня. Президент заговорив про це в контексті перспектив розвитку ментальної та фізичної реабілітації в Україні. За словами Зеленського, Україна має створити "найсильнішу в Європі" галузь реабілітації.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, фракція ЄС не голосуватиме за законопроєкт про медичний канабіс, заявила українська тележурналістка та політична діячка, народний депутат України Ірина Геращенко.

Головне