У вересні в Україні загинула рекордна кількість російських військових, - британська розвідка

У вересні в Україні загинула рекордна кількість російських військових, - британська розвідка

Російські військові втратили в Україні рекордну кількість своїх солдатів у вересні. Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

За даними британських військових аналітиків, у перший місяць осені середньодобовий показник втрат російських загарбників вбитими та пораненими становив 1271 на день. Попередній місячний максимум втрат рф на війни був зафіксований у травні 2024 року - 1262 особи на добу. 

Також британська розвідка, посилаючись на інформацію від українського Генштабу, повідомила, що від початку вторгнення росія, ймовірно, втратила понад 648 тисяч своїх солдатів. 

Водночас у Великій Британії вважають, що збільшення втрат серед росіян пов’язане з розширенням зони бойових дій у Харківській та Курській областях. Також на це вплинуло підвищення інтенсивності бойових дій на лінії фронту.

"Російські війська, найімовірніше, продовжують намагатися розтягнути українські сили, використовуючи масовість для подолання оборонних позицій і досягнення тактичних переваг", - йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дали сім років в'язниці: суд в рф засудив 72-річного американця за нібито участь у війні на боці України

З настанням зими втрати росіян залишатимуться на рівні тисячі військових на день, прогнозують британські розвідники. 

"На сьогодні зимові умови не призвели до скорочення наступальних операцій або зменшення втрат через те, що Росія покладається на піхотну тактику і не веде маневреної війни, яка вимагає кращих умов", - резюмували у британській розвідці.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російська влада хоче щороку набирати до армії 225 тисяч контрактників протягом наступних трьох років.

Головне