У Тернопільській області встановили рекорд за кількістю зібраних монет номіналом одна гривня

У Тернопільській області встановили рекорд за кількістю зібраних монет номіналом одна гривня

Громада Тернопільщини провела масштабну акцію з збору коштів для українських захисників. Головною метою було зібрати гроші, саме монетами номіналом одна гривня. 

Про це повідомила представниця національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

До збору монет підключилися всі мешканці села. 

“Коли ми зайшли в сільську крамницю, нам продавчиня ще з порога сказала ”Якщо ви за гривнями, то щойно діти забрали останні”, - йдеться у повідомленні. 

Загалом було зібрано 21897 гривень, що вдвічі перевищило початковий план організаторів, Благодійного фонду “Надійний тил громади”, під керівництвом Олександра Зарівного.

“А процедуру підрахунку нам довелось починати двічі, бо з усіх боків ще бігли з гривнями діти - хтось затис гроші в кулачках, хтось приніс в коробочці з-під маминого крему, і навіть в пляшці від Кока-Коли, так, що ледве їх звідти витрусили”, - йдеться у повідомленні.

Рекорд України “Найбільша кількість монет номіналом одна гривня на допомогу ЗСУ” присвятили пам’яті односельчанина, 24-річного Воїна Володимира Кляштофорського, який загинув у бою на Луганщині. Тепер громада вирішила збирати новий донат монетами номіналом дві гривні для придбання дрона.

Національний Реєстр Рекордів подякував координаторці рекорду Альоні Ніяскіній та ведучій заходу Іванні Капій. Це вже другий рекорд Нагірянської громади, і очікується третій, щоб визнати цю громаду однією з найактивніших в Україні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Олімпійські ігри 2024 року в Парижі встановили новий рекорд за кількістю спортсменів, які відкрито ідентифікують себе як представники ЛГБТК+ спільноти.

Головне