У росії знову заявили про атаку на аеродром "Шайковка"

У росії знову заявили про атаку на аеродром

У росії знову заявили про атаку на аеродром "Шайковка" в Калузькій області. Усі цілі начебто були збиті протиповітряною обороною.

Про це повідомив губернатор Калузької області росії Владислав Шапша у своєму Telegram-каналі. Він розповів, що атака здійснювалася безпілотниками.

"Вдень на території Кіровського району, поблизу села Шайківка, силами ППО було знищено два БПЛА", - йдеться в повідомленні.

За його словами, постраждалих і руйнувань інфраструктури внаслідок атаки безпілотників немає.

Нагадаємо, у ніч на середу, 23 серпня, відбулася атака безпілотників на Москву. Стверджують, що місто атакували три дрони літакового типу.

“Два із них знищені засобами ППО в повітрі над територією Можайського та Хімкінського районів Московської області. Третій БПЛА був пригнічений засобами радіоелектронної боротьби і, втративши керування, зіткнувся з будівлею комплексу Москва-Сіті. Постраждалих немає”, — йдеться у повідомленні Міноборони рф.

Один із дронів збила російська ППО, а інший влучив у будівлю Москва-Сіті. Аеропорт Москви тимчасово не працював. У Бєлгородській області також заявили про атаку БПЛА.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська влада відчуває сильний тиск через постійні атаки дронів. Зокрема, керівники Повітряно-космічних сил рф перебувають під тиском щодо покращення ППО над західною частиною країни. Як зазначається, головнокомандувач ПКС Сергій Суровікін досі відсутній на публіці. Його підозрюють у причетності до заколоту групи “Вагнер” у червні, пише відомство. У розвідці також розповіли, що удари глибоко всередині росії є стратегічно важливими.

Головне