У росії зараз може бути понад 100 ракет Х-22, - Гуменюк

У росії зараз може бути понад 100 ракет Х-22, - Гуменюк

Через модернізацію пройшла понад 100 російських протикорабельних ракет повітряного базування Х-22, які ворог застосовує для ударів по Одесі.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, росіяни модернізують ці ракети, щоб вони були більш влучними.

"Маючи на збереженні великі запаси ракет Х-22, вони намагаються їх покращити, оскільки до цього моменту ми спостерігали їх руйнування в повітрі. Зрозуміло, що з початку повномасштабного вторгнення вони використали досить великий заготовлений потенціал. До цього процесу вони готувалися, на відміну від України. Вони нарощували потенціал свідомо, збільшували кількість відповідно своїх стратегічних планів і зараз, на скільки мені відомо, то мова йде про понад сотню таких ракет", - заявила вона.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що рф намагається налагодити виробництво БПЛА.

“Ворог вчиться. Він теж бачить ті помилки, які робить на полі бою військовослужбовець і пішли більш високотехнологічні засоби. Це безпілотні летальні апарати, інші боєприпаси. Це застереження і виклик, що росіяни намагаються налагодити і збільшити обсяги виробництва будь-якого озброєння, особливо безпілотних літальних апаратів, артилерійських боєприпасів і ракет”, – зауважив він.

За його словами, загроза застосування іранських технологій для виготовлення БПЛА в росії досі залишається.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у чотирьох областях України помічники ветеранів допомагатимуть їм адаптуватися до цивільного життя.

Головне