У Придністровʼї ФСБ вербує українців, які незаконно перетнули кордон

У Придністровʼї ФСБ вербує українців, які незаконно перетнули кордон

Представники російської Федеральної служби безпеки активно набирають громадян України, які незаконно перетнули кордон з невизнаним Придністров'ям на території Молдови.

Про це повідомляє пресслужба Центр національного спротиву.

За їх даними, російські співробітники ФСБ намагаються вплинути на українців, які незаконно перетнули кордон, з метою отримання інформації про військові об'єкти та облаштування ділянки кордону України з невизнаним Придністров'ям.

Громадян України привертають до роботи як позаштатних співробітників та інформаторів на постійній основі, погрожуючи їм поверненням до України у разі відмови.

Ворожі дії знову підтверджують, що "ПМР" не має суб'єктності і фактично перебуває під окупацією Збройних сил Росії. Тому ми закликаємо українців утриматися від відвідування цієї "республіки" незалежно від легальності маршруту, - попереджають у своєму зверненні.

Нагадаємо, російські окупанти готують масштабну імітацію так званих виборів на захоплених територіях України.

Зокрема росіяни поставили перед гауляйтерами завдання, намалювати явку у 75% на виборчий процес. При цьому 80% населення повинні нібито проголосувати за Путіна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили Сполучених Штатів здійснили перше авіадесантування гуманітарної допомоги в сектор Гази. Там зростає гуманітарна катастрофа.

Головне